Nieuwe EHBO cursus

EHBO Polsbroek heeft vorig jaar 6 kandidaten kunnen motiveren om deze nuttige opleiding te volgen. Maar hierdoor werd de cursus per persoon omgerekend wel duur. Gelukkig vergoed in de meeste gevallen de zorgverzekering deze opleidings kosten als er een aanvullende verzekering is afgesloten.

Een EHBO diploma heb je niet voor jezelf, maar voor de (directe) omgeving. EHBO Polsbroek werkt samen met collega verenigingen in de omgeving om zo nieuwe kandidaten te kunnen doorsturen, zodat er ergens toch voldoende kandidaten zijn om de cursus enigszins betaalbaar aan te kunnen bieden.

EHBO vereniging Haarrijn (Haarzuilens – Harmelen – Vleuten) wil in het nieuwe jaar weer een EHBO cursus geven.
Heb je interesse in een EHBO opleiding? mail naar: cursussen@ehbohaarrijn.nl
Auto opwarmen tijdens krabben slecht voor auto en milieu
Eerst krabben, dan pas starten en meteen gaan rijden. Veel Nederlanders zetten eerst - vaak zelfs langdurig - de motor aan voordat ze hun ruiten sneeuw- en ijsvrij maken. Dit zorgt voor geluidsoverlast, extra slijtage aan de motor, geeft onnodige luchtverontreiniging en gezondheidsschade. Dat zegt Milieu Centraal.

Het onbelast stationair laten draaien van de motor warmt een auto niet sneller op, zoals mensen vaak denken. Een rijdende auto warmt sneller op, omdat de motor harder moet werken. De motor laten lopen terwijl de auto stilstaat, is slecht voor elk type auto én voor het milieu.

Dat geldt nog meer als de motor koud is, vooral bij lage buitentemperaturen. Doordat de olie niet snel genoeg opwarmt, is er meer slijtage aan de motor. Bij benzineauto's komt de katalysator niet snel genoeg op temperatuur tijdens het warmdraaien in de kou. Het apparaat werkt dan niet of nauwelijks, met extra uitstoot van luchtverontreinigende stoffen tot gevolg.

Bij min twee graden is de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) van een koude benzinemotor die stationair draait ruim vier keer groter dan van een warme motor. De uitstoot van Vluchtige Organische Stoffen (VOS) is zelfs acht keer groter. Naast deze twee stoffen komen er ook PAK's, CO, Lachgas en ultra-fijn stof (pm 2,5) vrij. Al deze stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid.


En natuurlijk moeten de ramen dicht...


Heeft u ook een mededeling? Stuur hem naar webmaster@polsbroek.com


Naar boven

 


Flag Counter