Vanwege de AVG ben ik helaas genoodzaakt om te stoppen met het plaatsen van foto's van evenementen in en direct rondom Polsbroek...

Ik houd de agenda wel in stand, zodat je wel kunt blijven zien wat er zoal te doen is in Polsbroek (en daar eventueel je eigen evenement op af stemmen door een andere datum te kiezen).
Meld daarom z.s.m. uw agenda punt!

Gemeente Lopik vervangt de openbare AED's

De gemeente Lopik heeft opdracht gegeven om de in 2008 geplaatste AED bij het Dorpshuis te vervangen. De Philips Heartstart -waar iedereen bij de EHBO Polsbroek mee heeft getraint en welke vanuit de Gemeente Lopik destijds beschikbaar werd gesteld aan de opleidingsinstanties in de gemeente Lopik- wordt vervangen door een nieuw apparaat van de nieuwste generatie:
De Cardiac Science Powerheart® G5 AED Vol automaat.

Training is noodzakelijk
Hoewel de AED's zijn gemaakt voor het gebruik door leken -er wordt namelijk hardop gesproken wat je moet doen- is het toch belangrijk dat je weet wat je moet doen, want je bent potentieel bezig het leven van iemand te redden. Dus je weet hoe te reanimeren en je weet dit te combineren met het gebruik van de AED. Overigens is het een veel gemaakte fout - ook in landelijke campagnes- dat een AED het leven kan redden bij een hartstilstand, dat is jammer genoeg niet waar, de AED werkt alleen als er wel een hartbeweging wordt vastgesteld maar er geen bloed wordt rondgepomt, de AED dient dan een schok toe waardoor het hart hopelijk weer in het juiste ritme gaat kloppen. Als het hart echt stilstaat, vergroot het reanimeren wel de kans op overleven! Vandaar dat je wel moet weten waar je mee bezig bent.
De EHBO Polsbroek organiseert in februari de jaarlijkse herhalingen reanimatie incl het gebruik van de AED. Deze trainingen zullen nu ook worden uitgevoerd met de Powerheart® G5 AED trainer welke nu door de EHBO Polsbroek zelf is aangeschaft, dankij de donaties van dorpsgenoten!

Bent u geintresseerd in een opleiding reanimatie inclusief het gebruik van een AED? Mail de EHBO: mailehbo@polsbroek.com

Als elke seconde telt!
We trainen dus in het gebruik van deze nieuwe AED zodat als het erop aankomt, wij weten hoe te handelen zonder dat we moeten eerst moeten uitvinden hoe het apparaat werkt.

Samenwerking met Hartslagnu.nl
Wij werken nauw samen met andere huplverleningsorganisaties, ook met hartslagnu.nl, een nu landelijk dekkend systeem met burgerhulpverleners waar je jezelf voor kunt opgeven- als je de juiste competenties beschikt. De gemeente Lopik heeft nu iets meer dan 200 burger hulpverleners die in staat zijn om snel en adequaat te reageren op een melding op de smartphone als er in de buurt (6 minuten zone) een reanimatie moet plaatsvinden. En in de gemeente Lopik hangen gelukkig ook een aantal AED's op openbare plekken, waarbij Polsbroek voorop loopt! Bij het Dorpshuis achter de deur met de AED sticker, Dorp 66 in de centrale hal en bij SPV'81 naast de kantine.

Klik hier voor info over de nieuwe AED
Klik hier voor informatie van Hartslagnu.nl

 

 

Heeft u ook een mededeling? Stuur hem naar webmaster@polsbroek.com


Naar boven

 


Flag Counter