AVOND4DAAGSE 2004 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

Maandag 24 mei, 18:30 uur de start van de 16de avond4daagse van Polsbroek. De maandag wordt gezien als voorloop avond, terwijl er toch veel gestart zijn. Het weer speelde vandaag natuurlijk ook mee. Het was prima wandel en fiets weer...
116 deelnemers zijn vanavond gestart, verdeeld over 5 KM (99) en 10 KM (17). De jongste deelnemer was slechts 6 weken, maar ik ga er vanuit dat deze deelnemer nog niet zelf heeft gelopen...

De route van maandag: De start vanaf de voetbalkantine, rechtsaf over de smalle kant naar Dorp, over het fietspad van de Slangeweg de Bonrepas op tot aan huisnummer 15, daar kregen de 5 KM lopers een stempel. Vandaar af was het dezelfde weg terug... De 10 KM lopers liepen door en namen de Bovenberg, fransekade en dan weer het fietspad Slangeweg en weer terug naar de voetbal kantine...

Hieronder wat foto's. (klik op de foto voor een vergroting)

Drukte van belang bij de stempelpostwant er kon ook wat gedronken worden
Deze 3 dames liepen slechts 5 km... maar wilde wel persé op de foto En deze sportieve dames lopen SLECHTS 5 km... maar wilde wel persé op de foto.
En hier wilde 1 persé NIET op de foto
En hier wilde er persé 1 NIET op de foto...

En hier nog iemand die niet op de foto wilde... maar dan toch...

En hier nog 1maar dan toch...
Dit groepje heeft de twijfelachtige eer de laatste 5 KM lopers te zijn. Maar ze lopen voor de gezelligheid... en gelijk hebben ze. Iemand moet de laatste zijn... Hier het laatste groepje 5 KM lopers

Dinsdag 25 mei 2004:
Natuurlijk nog een aantal nieuwe inschrijvers, totaal vandaag gestart 119 wandelaars die 5 KM per avond lopen, en 17 voor de 10 KM. En in tegenstelling tot verleden jaar (regen) scheen ook vandaag weer de zon. Gelukkig is de temperatuur niet te hoog voor de lopers.

De route van dinsdag: Vanaf de voetbal kantine rechtsaf richting Vlist, over het fietspad van de slangeweg, rechtsaf het smalle deel naar Vlist tot aan de Vlistersteebrug. Stempelpost + limonade en een appeltje voor de dorst... De 5 KM neemt vanaf hier de zelfde weg terug. De 10 KM loopt nog door tot de Vrouwenbrug. Ook hier een stempelpost en limonade voor de ervaren lopers.

Hieronder wat foto's. (klik op de foto voor een vergroting)

Een appeltje voor de dorst op het keerpunt van de 5 KM
De snelle jongens die in 42 minuten "lopen" het keerpunt van de 10 KM bereiken.
En hier de oudste en volgens mij de enige dame die de 10 KM loopt, in 46 minuten tot dit keerpunt.. Naast haar "diehard" Hans die aan het trainen is voor de echte 4 daagse. Die van Nijmegen.
Hij loopt even een rondje Vlist, Haastrecht, Oudewater, Polsbroekerdam, Polsbroek. Om omstreekst 21:40 uur kwam ik Hans tegen bij Polsbroekerdam, toen ik terug kwam fietsen van Lobeke... Hij verwachtte om 22:15 uur thuis te zijn. En 25 KM gelopen te hebben.

Woensdag 26 mei 2004:
Aanzienlijk minder lopers vandaag, maar wel weer lekker weer.

De route van woensdag: De start vanaf de voetbalkantine, rechtsaf over de smalle kant naar Dorp, rechtsaf de Baronieweg, linksaf de Ridder Arnoud van Amstelstraat, linksaf Jonglevenweg, controle, linksaf smalle kant Dorp, Noordzijdseweg tot restaurant de Kwakel, stempelpost en limonade, terug Noordzijdseweg, rechtsaf naar de voetbal kantine. De 10 KM liep door tot aan de Visbunbrug en dezelfde weg weer terug.

Het keerpunt voor de 5 KM En de 10 KM lopers moesten voorbij de damweg tot aan deze brug. (wie kent het verhaal van deze brug, m.a.w. hoe is deze brug aan zijn/ haar naam gekomen?)


Donderdag
27 mei 2004:
De route van donderdag: De start vanaf de voetbalkantine, rechtsaf over de smalle kant naar Dorp, over het fietspad van de Slangeweg, Beide bruggen over en linksaf het fietspad van de Fransekade tot de tuintjes aan de linkerkant. Voor de 5 KM is dit het keer punt. De 10 KM loopt een flink stuk door, de gehele Fransekade af, een stukje Bovenberg en dan de Kadijk (een boerenpad) tot aan het fietspad rechtsaf richting Vlist.Hier was weer een stempelpunt. Daarna dus het fietspad op richting Vlist door de nieuwbouw van Vlist en weer over de glijbaanbrug aan de smalle kant van Vlist terug naar de voetbal kantine.
Dit keer geen foto's.

Vrijdag 28 mei 2004:
De 5km lopers mogen pas om 19:00 uur van start, anders zijn ze te vroeg bij schildersbedrijf Wiltenburg. De 10km lopers mogen wel om 18:30 uur starten. De route is simpel, vanaf de voetbalkantine links af, de 5km loopt tot restaurant de Kwakel, de laatste stempelpost, de 10km loopt door tot nr 211 alwaar de laatste stempel behaald kan worden. Dit is tevens het keerpunt. Dan dus weer terug tot aan schildersbedrijf Wiltenburg. Daar wacht iedereen totdat de helegroep compleet is, en dan achter de muziek aan door de nieuwbouw, dit is geen show, maar dit zijn " verplichte" meters om aan de 5 of 10 km te komen.

Er lopen er altijd een paar voor de muziek uit
Ook de EHBO heeft iedere avond gelopenOok nu nog worden bloemen uitgedeeld
Bloemen zijn leuk, maar snoep is leuker!

terug naar boven