Huttendorp 2003 "onbewoond eiland" vrijdag

Vrijdag 14 augustus. De laatste dag huttendorp, de dag des oordeels of te wel: De prijsuitreikingen. Er waren deze dag heel wat prijzen te vergeven.
Een eerste prijs voor de stevigste hut, een eerste prijs voor de mooiste hut, een eerste prijs voor de mooiste vlag, een eerste prijs voor de schatgraverstocht en prijzen bij de talentenjacht en loterij natuurlijk.
En er moest vandaag opgeruimd worden. Vanaf negen uur mocht de hamer weer ter hand genomen worden, dit keer om het bouwwerk uit elkaar te timmeren. soms was de hut zo stevig dat er zelfs een moker nodig was om deze uit elkaar te slaan. Bij weer andere hutten werd de zaak om getrokken zodat je gelijkvloers alles uit elkaar kon slaan. Maar als je (voor buitenstaanders) gamele toren omvalt en hij dan nog bijna geheel intakt is... dan is hij toch wel stevig...
De hut van "Da Gangstas" hebben dan ook de eerste prijs in de wacht gesleept voor de stevigste hut. Een "all girls" team met een eigen onbewoond eiland, compleet met zandstrand en "water" kreeg de prijs voor de mooiste hut. De mooiste vlag ging naar de 4 dames van BBQ eiland. Deze vlag wordt zelfs het jaar hierop gebruikt tijdens de nieuwe editie van het huttendorp. Maar eigenlijk heeft iedereen een eerste prijs verdient. Iedereen kreeg dan ook een foto van de eigen gebouwde hut.

Klik op de foto voor een vergroting.

Na een dik uur was het veld weer "schoon" en het hout netjes in de container, klaar om afgevoerd te worden. Met dank aan de vele helpers (vaders) die dit mogelijk hebben gemaakt.

De winnaars van de schatgraverstocht

De winnaars van het stevigste bouwwerk.

De winnaars van de mooiste hut

De winnaars van de mooiste vlag (op één na)

Alle andere winnaars op weg naar hun foto.

De talentenjacht had dit jaar 16 deelnemers verdeeld over de drie catagorieen. Catagorie I (t/m 10 jaar) was het populairst met 7 deelnemertjes, catagorie II had er 5 en de catagorie 18 jaar en ouder, dus catagorie III slechts 4 deelnemers.
De winnaars bij catagorie I waren Olivia Newton John en John Travolta, met "Your the one that I want" op twee een solo artieste Hula Girl met "hands up" en op drie de gebroeders Ko met "toetoetoeter".
In de catagorie II waren Dewi & Jamai de beste met "When you walk in the room" op de tweede plaats waren dat de collega zangers van Idols met "here we are" en als derde zijn de D kids geeindigd met "Eén nacht alleen".
In de derde catagorie was het met slechts 4 deelnemer erg moeilijk voor de jury om de juiste verdeling te vinden. Er is bij deze catagorie heel goed gekeken naar het playbacken, de presentatie en de uiterlijke verzorging. Dat gaf uiteindelijk de volgende uitslag. Op de eerste plaats de "dril instructor", op de tweede plaats, met slechts een halve punt verschil, de Golden Earing, met "long blond animal" en als derde de trappelzakboogie. (drie volwassen kerels met luiers om op het podium.) vierde werd Rita Corita met "koffie, koffie, lekker bakkie koffie". Alle eerste plaats winnaars kregen naast de eerste plaats beker ook de wisselbeker die ze een heel jaar lang op hun schoorsteen mogen zetten. Behalve dan de winnaars van de derde catagorie. Deze hebben de talentenjacht nu voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen, en zij mogen de wisselbeker nu houden. Alle deelnemers kregen ook een herinneringsmedaille.

Van deze talenten jacht heb ik zelf geen foto's, maar als andere deze wel hebben en willen delen, breng ze AUB even langs in een envelope in de brievenbus of e-mail. Niet digitale foto's zijn dus ook welkom hoor. Of alleen het APS rolletje waar de foto's op staan is ook goed. Alles krijg je (normaal gesproken na één dag) uiteraard retour (als je naam en adres erbij staat...)



BEGIN