Brandweer wedstrijd regio Utrecht zuid-west

Op dindsagavond was Polsbroek het toneel van een brandweer oefening/ wedstrijd. Vijf (vrijwillige) brandweerteams uit de regio Utrecht zuid-west "bestreden" na elkaar telkens de zelfde brand met slachtoffers. De teams weten wel dat er een oefening is, maar waar en wat de omstandigheden zijn, is ze onbekend. De wedstrijd gaat om samenwerking, efficientie enz en dit alles in een snelle tijd. (klik op de foto voor een vergroting) De uitslag is als volgt:
1 Linschoten met 1270 punten.
2 IJsselstein met 1252 punten
3 Lopik met 1246 punten
4 Lopikerkapel met 1182 punten
5 Zegveld met 1030 punten.
De brandweer wordt gewenkt door een omstander... waarna de brandweer het overneemt en een plan van aanpak wordt gemaakt. Omdat er zichtbaar één slachtoffer is, wordt eerst (uiterst voorzichtig) het pand betreden om het bekende slachtoffer naar buiten te begeleiden en over te dragen aan het "ambulance" personeel. uiteraard wordt het slachtoffer gehoord. Hij blijkt één van drie slachtoffers. De brandweer moet dus weer naar binnen op zoek naar de andere slachtoffers. En dit alles voordat men met blussen aanvangt. Voor het gemak wordt de plattegrond van de tot nu toe bezochte ruimtes met krijt uitgetekend voor de anderen.

Een stilleven...
Ogenschijnlijk ontspannen indruk voordat de zaak klaar is en de boel weer ingepakt kan worden. Ook deze minuten "doen" mee. Nadat de brandweer weer is "vertrokken" is er wel even tijd om na te praten. Hier het eerste team wat vanavond mee doet in Polsbroek.